9 Premi de Pintura Torres García - Ciutat de Mataró 2022

Després de la forçosa parada imposada per la pandèmia de COVID 19, l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró té la satisfacció de presentar una nova convocatòria, la novena, d’aquest Premi, complint així amb el nostre objectiu principal: la promoció d’activitats artístiques a la nostra ciutat. Sempre amb la ferma voluntat, de creixement qualitatiu i quantitatiu aquesta activitat ens permet eixamplar el nostre camp d’acció i dur el nom de la ciutat de Mataró arreu de l’Estat.

Amb aquesta finalitat és com hem arribat a aquesta novena edició del Premi Biennal de Pintura, d’abast estatal, dotat amb un important premi econòmic i també amb un Jurat de gran prestigi professional, batejat com a PREMI TORRES GARCÍA – CIUTAT DE MATARÓ.

Torres García representa un símbol internacional reconegut i preuat pel caràcter innovador de la seva pintura, des del noucentisme inicial fins el constructivisme i la seva participació en les primeres avantguardes.

La seva vinculació amb Mataró, els seus estudis a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis i l’impacte que el Maresme provocà en el jove uruguaià, impregnaren, en certa manera tota la seva trajectòria artística posterior.

En reconeixement, es va escollir com a logotip d’aquest Premi de Pintura un petit dibuix seu, a la ploma, que il·lustra el llibre “Historia de mi vida” i que representa el tren i l’estació de Mataró, símbols d’aquesta ciutat pionera del ferrocarril a Espanya.

Amb aquest senzill grafisme enllacem l’artista amb la ciutat de Mataró, representats respectivament per la FUNDACIÓN TORRES GARCÍA de Montevideo (Uruguai) i l’Excel·lentíssim  AJUNTAMENT DE MATARÓ, als  qui hem d’agrair el seu recolzament i aval.

Esperem que la vostra acollida a aquesta novena edició sigui tan favorable com ha estat en les vuit precedents.

Premi de Pintura Torres García - Ciutat de Mataró

Premi Biennal de pintura, d’abast estatal, instaurat l’any 2005. Dotat amb 9000 €, constitueix ja tot un referent entre els premis de la seva categoria

Obra guanyadora del 9 Premi de Pintura Torres García – Ciutat de Mataró

Caminant en bucles laberíntiques

JO MILNE, Edimburg, Escòcia, 1966
acrílic sobra tela en fusta,  157 x 122 cm

jo-milne-guanyadora-premi-tg-2022

Per desig exprés d’organitzadors i patrocinadors, l’obra premiada queda en propietat de l’Associació, que la cedeix mitjançant contracte a l’Ajuntament perquè passi a formar part del Patrimoni de la Ciutat.
Les obres guanyadores queden exposades permanentment a l’ESPAI TORRES GARCÍA, al Foyer del TECNOCAMPUS