Agenda del soci

MATARÓ DIBUIXA. Des del confinament

Ateneu de la Fundació Iluro, del 5 de novembre al 6 de desembre

Aquest és un projecte conjunt, obert i transversal, començat el mes d’abril de 2020, generat i canalitzat a
Instagram en temps de confinament i de pandèmia, on participen més de 150 persones amb els seus
dibuixos.
Si es presenta l’art com la representació de la individualitat, el que presentem en aquesta mostra no és
tant el resultat d’aquesta individualitat com els artistes. Una bona part dels quals no estan dins el mercat
de l’art ni es plantegen si el terme els escau. . Molts compaginen la seva activitat de dibuixants amb una
professió que no sempre te a veure amb el món de l’art. Dibuixen per relaxar-se, per expressar la seva
creativitat, dissenyar o per comunicar-se sense cap intenció artística.
Tots tenen en comú la ciutat de Mataró i haver dibuixat en aquests temps de confinament que ens ha
tocat viure i en que hem hagut d’aprendre noves maneres de socialitzar o gestionar sentiments
sobrevinguts, com la por, la incertesa o la desorientació. Quan ens ha arribat el regal inesperat de la
desacceleració imposada hem hagut d’aprendre a corre-cuita a conviure amb nosaltres mateixos i els
nostres pensaments i, molts, hem decidit dibuixar

Organitzen l’Associació Sant Lluc per l’Art i Amàlia 17/Tallers

Foto, Luisa Maria Segura. Disseny Amàlia 17/Tallers

RICARDO PARABERE

 Ens plau informar-vos de què el proper 30 d’octubre obrirem una nova exposició a la sala d’exposicions San Lluc del Casal Aliança de Mataró. Aquesta exposició és la primera mostra individual del nostre soci RICARDO PARABERE, jove artista argentí resident a Mataró, que per a la seva primera exposició ens presenta els seus treballs sobre el paisatge urbà de la nostra ciutat sota l’explícit títol de “MATARÓ”.Aquesta exposició romandrà oberta fins el 22 de novembre.Com sempre, dir-vos que esperem gaudir de la vostra amable presència i demanar-vos que us feu ressò de la mostra dins dels vostres mitjans i entorn.

OBRES DE JORDI ARENAS EN COL·LECCIONS PRIVADES

Adjunt us mostrem un escrit i un fulletó relatiu a la propera exposició del Col·legi d’Aparelladors de Mataró i el Maresme. Es tracta de l’exposició “OBRES DE JORDI ARENAS EN COL·LECCIONS PRIVADES” promoguda per la nostra Associació i la col·laboració de més d’una vintena d’amics, amigues i entitats que ens han cedit obra per a realitzar aquesta mostra que vol homenatjar Jordi Arenas en el centenari del seu naixement.
En el text i fulletó adjunts trobareu més informació sobre el particular.
El que sí volem insistir en què ens agradaria comptar amb la vostra companyia i que us pugueu fer ressò pels vostres mitjans d’aquesta nova iniciativa per a celebrar aquesta efemèrides. 
Una abraçada ben forta
Antoni Luis i Planas – Associació Sant Lluc per l’Art Mataró

OBRES DE JORDI ARENAS EN COL·LECCIONS PRIVADES

El proper 23 d’octubre, a tan sols quinze dies justos del centenari del naixement de Jordi Arenas i Clavell que tractem de commemorar malgrat tots els entrebancs que la crisi sanitària ens imposa, l’Associació Sant Lluc per l’Art junt amb una colla d’amics, exalumnes , familiars i alguna entitat, obrim les portes d’una exposició a l’espai expositiu del Col·legi d’Aparelladors de Mataró el Maresme, en la que retem homenatge a la figura de l’enyorat mestre.

Per a tal fet hem aplegat fins a vint-i-.cinc  obres de Jordi Arenas que actualment estan en mans d’aquest grup que generosament les ha cedit per a dur a terme aquesta remembrança.

L’exposició està emmarcada sota el títol de “ OBRES DE JORDI ARENAS EN COL·LECCIONS PRIVADES” i, com ja hem dit obrirà les portes el proper divendres 23 d’octubre i romandrà oberta fins el 29 de novembre i amb aquesta mostra l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró s’afegeix a la nombrosa llista d’activitats proposades per a celebrar el centenari de Jordi Arenas, tot i que la pandèmia ha anat endarrerint moltes de les previsions que esperem que gradualment es puguin anar duent a cap.

El nostre reconeixement cap a totes i tots aquells que ens han cedit una o més obres per a poder realitzar aquesta exposició i a totes aquelles persones, amics i amigues, que ens han ajudat en el recull i transport de les obres així com el muntatge posterior.

Les obres presentades recorren la temàtica més abundant de Jordi Arenas : el retrat, els temes figuratius i el paisatge ( principalment marines ), acompanyat d’un extraordinari bodegó pintat de quan Jordi Arenas comptava tan sols quinze anys, que ja prefigurava el seu futur artístic en el que va excel·lí i del que tindrem aquesta modesta mostra que compta amb el valor poc usual de què no pot ser habitualment contemplada en un museu, doncs està ben instal·lada i admirada en llars i espais privats.

Únicament ens resta convidar-vos  a visitar aquesta exposició singular que estarà a l’abast de tots nosaltres en els dies i hores indicats en el fullet adjunt.

Al mateix temps també us demanem que us feu ressò de l’exposició dins del vostre entorn i per mitjà dels vostres propis recursos informatius.

Esperem amb il·lusió la vostra grata presència.

Ben cordialment

Antoni Luis i Planas

LLIURAMENT

Moment del lliurament per part de l’activista cultural i crític d’art Pere Pascual “PIC” a l’Associació Sant Lluc, de tres cartells de la seva col·lecció, corresponents a la EXPOSICIÓ COL·LECTIVA “SANT LLUC” dels anys 1972 i 1973.

Agraïm la generositat del gest i la satisfacció de’enriquir la documentació i fons d’art de l’associació, tota vegada que cada cartell és tanmateix un original.

Un cop més moltes gràcies

Moltes gràcies a tots els que heu participat en aquesta edició.Recordeu que l’exposició serà a la planta baixa de la Fundació Iluro i s’obrirà el dia 1 d’octubre

CARME REY

Amb la present us fem arribar el fulletó informatiu de l’exposició de pintures de Carme Rey ” Recerques” a la Salad’exposicions Sant Lluc del Casal Aliança de Mataró, c/Bonaire, 25 baixos, que s’obrirà al públic el dia 25 de setembrea les 18,30 h i que romandrà oberta fins el 18 octubre . 
Carme Rey és una pintora, sòcia de la nostra entitat, que ha participat en diverses col·lectives i que per primera vegada exposa individualment a la nostra sala del Casal. Sota el títol de “Recerques” ens presenta els seus treballs en què vaconsolidant el seu camí com artista .
Com sempre esperem que vulgueu visitar aquesta interessant exposició i que, al mateix temps, us en feu ressò  en elsvostres mitjans i entorn. 
Agraint-vos per endavant la vostra assistència, aprofitem l’avinentesa per a saludar-vos molt cordialment

PERE ANGLADA

Ens complau assabentar-vos que el proper divendres 18 de setembre obrirem una nova exposició a l’espai del Col·legi d’Aparelladors de Mataró i el Maresme. Pl. de Can Xammar, 2, de Mataró.
L’autor de la mostra que presentem és en Pere Anglada, responsable en cap de la il·luminació escènica del Grec i del Mercat de les Flors.
En aquesta ocasió ens presenta, tal com ens explica el propi autor, el seu treball LIGHTING FROM THE DARKNESS ( Il·luminant des de la foscor ) que sota el format i/o la tècnica  de fotografia ens mostra la seva creació de pintar amb llum, des de la foscor total, durant un temps d’exposició de 30 segons, amb pinzells de llum ( llanternes de diferents mides i colors ) amb els que va pintant sobre els objectes o models. Sense cap retoc posterior.
L’exposició romandrà oberta des del 18 de setembre fins l’11 d’octubre de 2020 en els horaris indicats en el flyer adjunt.
Esperem que aquesta exposició mereixi el vostre interès tant en visitar-la com en fer-ne ressò gràcies als vostres mitjans i entorn.
Agraint-vos per endavant la vostra visita, aprofitem l’avinentesa per a saludar-vos molt cordialment
Antoni Luis, Associació Sant Lluc per l’Art Mataró

L’ 1 d’octubre tornarem a exhibir a l’ Ateneu de la Fundació Iluro, la nostra
tradicional mostra col·lectiva amb la que inaugurem la temporada artística.
Ateses les circumstàncies d’enguany, l’actual edició comença més tard que de
costum però amb la mateixa intensitat, si no més, que en darreres
convocatòries.
Creiem que l’art ha de confiar en poder manifestar-se i exhibir físicament,
presencialment, sense menystenir la funció divulgativa de les xarxes, però
posant l’accent en l’experiència emotiva de l’admiració de les obres en directe.
El gruix de seguidors i seguidores, participant en aquesta tradicional col·lectiva,
permeten gaudir, tan els autors i autores com el públic, d’aquesta rica
representació .
Aquest any l’artista convidat és el recent traspassat Josep Maria Gomis a qui
ens fa especial emoció dedicar-li la present mostra.
També recordarem amb afecte en Josep Serra i en Lluís Jubinyà que havien
participat en diverses ocasions i que aquest any ens han deixat.
Per motius del tancament de les escoles no vam poder lligar la presència dels
joves estudiants de batxillerat artístics de la nostra ciutat, però esperem que
reprendrem aquest apartat en la propera edició.
Aquesta Sant Lluc és per a tots nosaltres.

· Exposició Francisco Lamela

Ens complau fer-vos saber que el proper divendres 21 d’agost posarem en marxa una nova exposició a la Sala d’Exposicions Sant Lluc del Casal Nova Aliança, c/ Bonaire, 25 baixos, de Mataró.
En aquesta ocasió la mostra anirà a càrrec de Francisco Lamela, soci nostre, que, sota el títol de “Puntillisme extrem”ens presenta la seva primera exposició individual amb un varietat dels seus elaborats treballs fets ambla tècnica del puntillisme a la ploma amb resultats sorprenents.
L’exposició s’inicia el 21 d’agost i romandrà oberta fins el 13 de setembre .
Ens agradaria que poguéssiu visitar l’esmentada mostra i que tinguem l’ocasió de poder compartir aquest plaer amb vosaltres i l’artista, tot pregant-vos que us en feu ressò en el vostre entorn i amb elsvostres mitjans.
Agraint-vos una vegada més la vostra atenció, aprofitem l’avinentesa per a saludar-vos molt cordialment
Antoni Luis i Planas. Associació Sant Lluc per l’Art Mataró

·  Punts de Llibre

Benvolguts consocis i consòcies
Com a President de l’Associació vull fer-vos patent el reconeixement de tota la Junta i el meu propiper haver estat tan generosos a  participar en aquest esdeveniment especial, com ho ha estat aquestany, l’exposició de punts de llibre, doncs heu contribuït en escreix a fer que aquesta mostra, que enguany tenia el caràcter de solidària amb la crisi de la pandèmia, hagi estat tot un èxit tant en l’aspecte artístic qualitatiu com quantitatiu. El mèrit de tot plegat ha estat vostre i cal que aquestgest, com a mínim , sigui preuat com es mereix.

Per a la vostra informació us passem les dades en xifres d’aquesta exposició :

290 punts de llibre exposats

73 artistes participants

90 punts de llibre venuts

2630 Euros recollits que aniran a l’Hospital de Mataró.


Moltíssimes gràcies, novament, a totes i tots.
Amb tot l’afecte,
Antoni Luis i Planas
President de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró 

·  Taller de dibuix: Com les mides de l’espai on es realitza el taller  no permeten  guardar les distàncies obligatòries marcades per sanitat el Taller de Dibuix  s’atura  temporalment fins que sanitat  marqui la normativa per reprendre l’activitat.

·  Diari del confinament: Molts de vosaltres ja hi participeu i ja heu facilita la informació de les vostres obres,  moltes gràcies.  Els que n’heu penjat més de dos, la setmana vinent us direm quines són les que haureu de portar. 

·  Els que encara no heu participat, i teníeu la intenció de fer-hoel 19 de juliol s’acaba el termini perquè pengeu a INSTAGRAM  dibuixos que hagueu fet durant el confinament; els heu d’etiquetar amb #AvuiHoDibuixo i #entitatsdesdecasa.  Si algú no té instagram m’ho fa arribar i ho penjarem nosaltres.

        Ja estem treballant en la preparació de l’exposició , us informarem d’on i quan  es realitzarà , de  moment  tenim més de 120 participants. Estem molt contents !!!

Moltes gràcies a tots!

AVANTATGES DE COMPRAR AL COMERÇ DE MATARÓ

Benvolgudes,      

Benvolguts,

Som Negoci Empresa Mataró (NEM), l’associació de comerç i serveis de Mataró. Us volem presentar una proposta que us pot beneficiar a vosaltres com a empresaris i als empleats en plantilla de la vostra empresa.

Amb motiu de la situació que estem vivint amb el COVID-19, el comerç local i serveis de la nostra ciutat és el que està patint més, molts d’ells ha hagut de fer el tancament obligatori pel Reial Decret de l’Estat durant aquest període. És per això que volem fomentar la compra i que la major part dels vianants comprin al comerç local per la importància que té i donar vida a la nostra ciutat de Mataró.

Us volem oferir una targeta a tots vosaltres perquè en el moment de fer les vostres compres també us pugueu beneficiar amb descomptes, promocions, etc… , Un cop el comerç i servei torni a obrir les seves portes amb aquestes targetes podreu anar a comprar a qualsevol negoci que estigui adherit al Club de Compres,  fes clic 👉  AQUÍ (per veure els negocis)

Ompliu aquest formulari de sota i et farem arriba la teva targeta de forma virtual i/o fisca a la vostra empresa perquè pugueu fer les compres amb promocions i descomptes especials.

Salutacions!

Lia Barot

Resp. Dinamització Comercial


c. Sant Benet 43, loc. 1. 08302 – MATARÓ. Tel. 93.796.03.51  

www.nem.cat