Antoni Luis

Sala Casal Aliança de Mataró del 2 al 25 de juliol

Antoni Luis presenta properament una exposició amb doble contingut temàtic i diverses tècniques i estils dins de la pintura.
El tema de les 4 Estacions pretén mostrar una transició gradual d’un motiu pictòric recurrent en l’autor, que va des del paisatgisme amb ribets expressionistes passant per una certa abstracció figurativa fins esbravar-se en un geometrisme abstracte on el color i les seves combinacions proven de resumir de manera minimalista el paper dels colors en cadaèpoca de l’any. 
El segons grups exposat parteix d’un homenatge en record de qui va ser el seu mestre, Jordi Arenas, de qui es va complir el centenari del seu naixement. A tal fi ha treballat amb el títol » Mediterrànies»  evocant una obra important que sempreva presidir el menjador de la casa familiar dels Arenas i que duia com a títol » Mediterrània» ( avui forma part del fonsd’Art de Ca l’Arenas ) representant , en una peça de mides importants, una figura femenina semi nua, de bellesa arquetípica,descansant enfront d’un paisatge costaner del nostre Mar. L’estil, l’ordre, la contenció, la perfecció, la gama de blaus i altres colors emprats amb subtilesa, són un paradigma del seu ideal estètic , pictòric i artístic entroncat en el noucentisme.És coneguda l’anècdota que Jordi Arenas, capbussant-se al mar amb ulleres de bussejar per primera vegada, va descobrirun nou món de colors que va influir en el cromatisme de la seva obra posterior de manera ben perceptible. Un exemple ben notori d’aquest canvi el tenim en el quadre «Resurrèxit»  on els àngels i Jesús ressuscitat són com nedadors a sota d’unaaigua de colors esplendorosos.
Prenent com a referents aqeustes dues peces, Antoni Luis crea un arquetip simple d’un cap d’una ondina o divinitat marinai el representa en diverses mides i formats rere una cortina de colors llistats  que volen evocar la rica varietat que conformava lla paleta del seu mestre. Tot plegat, sense cap més pretensió que, tenint en compte la pròpia estètica i estil, dedicar aquesttreball a la memòria del recordat mestre.
La mostra » 4 Estacions + Mediterrànies»  s’exposarà a sala Casal Aliança de Mataró del 2 al 25 de juliol, gràcies a l’ajut de l’equipde muntatge i al préstec d’algunes obres de propietat particular.
Com sempre us esperem per a compartir el plaer de la vostra companyia i aprofiten l’avinentesa per a demanar-vos que en feu ressò en el vostre entorn i mitjans de comunicació a l’abast.