El Premi de Pintura

L’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró, com a Entitat sense afany de lucre que té com a finalitat principal la promoció d’activitats artístiques a la nostra ciutat, en un afany de creixement qualitatiu i quantitatiu pretén ampliar el camp d’acció i el nom de la ciutat de Mataró a tot l’Estat.

Per a aquesta doble projecció s’ha creat aquest Premi Biennal de Pintura, d’abast estatal, dotat amb un important premi econòmic i un Jurat de gran prestigi professional, batejat amb el nom de Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró.

Torres García

La figura de Torres García és de sobra coneguda i valorada pel caràcter innovador de la seva pintura, des del Noucentisme inicial fins al construcctivisme i la seva participació en les primeres avantguardes.

La seva vinculació amb Mataró, els seus estudis a l’Escola d’Arts i Oficis i l’impacte que el Maresme va provocar en el jove uruguaià van impregnar en certa manera tota la seva trajectòria posterior, i ens en sentim ben orgullosos.

Logo

En reconeixement, hem triat com a logotip d’aquest Premi de Pintura un petit dibuix seu a la ploma, que il·lustra el llibre Historia de mi vida, i que representa el tren i l’estació de Mataró, símbols per altra banda d’aquesta ciutat capdavantera del ferrocarril a Espanya.

Enllacem, amb aquest senzill grafisme, l’artista amb la Ciutat de Mataró, representats respectivament per la FUNDACIÓN TORRES GARCÍA d’Uruguai i per l’Excelentíssim AJUNTAMENT DE MATARÓ, als qui agraïm el seu suport i aval.