“Gravats” d’EDUARD HUERTOS

 s’inaugurarà el proper divendres dia 14 d’abril, a les 19h, a la Delegació al Maresme del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB) (Plaça de Can Xammar, 2). 

De ben segur que coneixeu a Eduard Huertos, un dels gravadors més destacats, i estimats, de la nostra ciutat i comarca. Aquest mes d’abril, torna al Col·legi d’Aparelladors per mostrar uns treballs continguts i sincers, iniciats enmig de la dificultat creativa de la primavera de l’any 2020.  

En temps de pandèmia, i després de la sorpresa que arribés, quan ja ens crèiem salvats d’aquesta mena de coses, vam entrar en pànic que, ràpidament, va esdevenir retraïment, desànim, tancament.Ens vàrem tancar, no solament pel confinament obligatori; també mentalment. Va ser molt difícil treballar creativament. A mi em va costar molt i encara em pregunto per què.
És després que he anat meditant sobre el desconegut, sobre la Covid, sobre el contagi, i m’he topat amb paraules com virus, microbis, fluids, miasmes, i les he relacionat amb les obres que anava creant i les he batejades buscant una possible relació amb aquesta època fosca que ens ha tocat viure
.”

Eduard Huertos