VILARDELL

PINHAI

 El divendres 22 de gener a 2/4 de 7 de la tarda obrim portes a una nova exposició de la nostra Associació dins l’espai expositiu del Col·legi d’Aparelladors de Mataró.

Sota els titulars destacats al principi, i en el full de sala digital que adjuntem, l’artista Fco. Javier Lozano VILARDELL ens presenta la seva darrera producció de pintures , en aquesta ocasió acríliques, sobre tauler.

Lozano VILARDELL és llicenciat i doctor “cum laude” en Belles Arts per la Facultat de Barcelona on, actualment, exerceix de professor .

El seu historial acadèmic, artístic i les seves aportacions al coneixement i la recerca dins de l’art és extens, havent conreat l’escultura, el dibuix, el gravat i la experimentació en tècniques 3D.

Les seves pintures combinen abstracció i figuració geomètrica alhora , en un diàleg permanent entre geometria i cromatisme tractant d’aconseguir crear una realitat paral·lela, emprant símbols que construeixen espais i estructures seguint una pauta quasi bé musical, sense donar sensació tridimensional, sinó més aviat valent-se de línies, formes i trames amb un ritme ben combinat entre espais i formes on l’observador pot parar atenció o descansar-hi.

Tot plegat en una combinació creativa que vol atraure la mirada al mateix temps que vol remarcar la pròpia identitat, sense renunciar , emperò, a la qualitat i a una determinada derivada estètica a la que l’abstracció actual ha donat cabuda, com una versió important dins de l’art contemporani.

Aquesta exposició romandrà oberta fins el 14 de febrer de 2021